Om byen Nyker

Kort om byen

Nyker, som er berømt for sin fine lille rundkirke, er en lille aktiv by med knap 700 indbyggere og ca. 900 borgere i resten af sognet, der strækker sig fra Almindingen og ud til vestkysten af Bornholm ved Sorthat-Muleby. Efter kommunalreformen i 1970 blev sognet en del af Hasle Kommune og efter kommunalreformen i 2003 en del af Bornholms Regionskommune.

Byen var oprindeligt alene kendetegnet ved Kirken, Præstegården, Kirkesmedien og gårdene ud langs Kirkebyvej. Men i forbindelse med etableringen af jernbanen fra Rønne til Allinge-Sandvig i 1913 voksende der et egentligt bysamfund op omkring stationen, og byen blev i efterkrigsårene styrket af nærheden til Rønne og den nye Almegårds Kaserne. Nyker ligger således kun 7 km fra Rønne og 4 km fra Kasernen, hvortil der er særdeles gode busforbindelser og cykelsti ad den nu nedlagte jernbane. Byen nyder også godt af nærheden til skov og strand ved Sorthat – Muleby.

Byen har gennem årene lagt vægt på at være børnevenlig og huser foruden Bornholms Frie Idrætsskole, en aktiv idrætsforening, vuggestue, børnehave, forsamlingshus.

Vi kan kun opfordre vores besøgende til at bruge vores website som et opslagværk til at finde aktuelle informationer og til at lade sig friste til at flytte til vores bysamfund, der også byder på et rigt foreningsliv. Byen har således etableret et Fællesråd, der tegner byens 17 aktive foreninger og råd