Børnelivet

Hvad skal vi lave?

Er det sommer, så kan ungerne altid finde på noget udendørs, hvis de selv vil, for der er flere muligheder. I sommerhalvåret er ude-livet naturligvis mere oplagt og mere attraktivt i Nyker, hvis man er til mere leg end “på tur ud i det blå”;

Legepladsen i Nyker by er en lille hyggelig offentlig sted, der ligger mellem parcelhusene samt cykelstien mellem Rønne og Nyker. Ud mod cykelstien er der skærmet af med trådhegn, hæk og træer, men selvfølgelig er der cykelbomme, der giver adgang fra cykelstien af. Legepladsens klatretårn og brugen af gyngerne giver et langt udsyn over markerne, som ligger på den anden side af cykelstien, lige overfor legepladsen. Heldigvis står der også en større flok træer netop her, hvilket kan give lidt læ. 

Selve legepladsen er placeret på et grønt græsareal med prydbuske og -træer. Der er to større sandkasser – en, hvori gyngestativet med de to gynger står (ikke dækgynger, men plastsæder), og den anden, hvor klatretårn med hus, trappe, tag og rutsjebane står. I forlængelse af klatretårnet er der “reb-net” både vertikalt og horisontalt samt et par andre gynger, herunder bl.a. gymnastikringe.

På græsarealet står et større legehus – et fint sted at lege sandkage-og isbutik. Derudover står der en fjedervippe med 2-4 siddepladser, et større kolbøttestativ med tre forskellige højder og en fjedrende balancebom. Der er desuden et bordbænkesæt samt skraldespand. What’s not to like? Det er i hvertf ald et yndet udflugtsmål blandt de yngre børn, og et godt mødested til evt. legeaftaler.

Et andet meget populært mødested blandt de mellemstore børn/tweeners og unge teenagere er selvfølgelig den store hoppepude. Børn i alle aldre samles om hoppepuden, der normalt i skolehverdage tændes og opblæses ca. 15.00. Børnene mødes typisk omkring hoppepuden efter endt skoletid, hvor de hygger og hænger ud. Den tændes dog kun i sommerhalvåret. Grundet den store aktivitet slides hoppepuden en del, og med mellemrum er den ude drift. Det siger jo noget om dens popularitet. Man skal endelig huske at tage sine sko af, for at mindske slitagen på den.

Endelig er der skolens store område – her tæller både skolegårdens basketnet, twister på væggen ved den gamle toiletbygning, “ostespils-kvadrater” på asfalten. Desuden er der fuglerede-gynger, træningspavilloner, klatrevæg, rutsjebane, sandkasse, en mindre og gammel streetbane samt en større multibane. Dertil er der den nyeste tilføjelse – cykelbanen med udfordrende baner med bakker og skråninger.